Mod de functionare instalatii GPL | Service auto din Timisoara - Service Tim

Mod de functionare instalatii GPL

Functionarea pe GPL nu este semnificativ diferita fata de functionarea pe benzina. Instalatia de alimentare cu GPL este un sistem alternativ al variantei de alimentare cu benzina care nu il exclude in totalitate pe acesta ci il foloseste pana cand motorul va atinge anumiti parametrii de functionare.

 

Pornirea

Datorita sistemului secvential pornirea se realizeaza intotdeauna pe benzina (sistemul original al autoturismului) timp in care functionarea motorului este verificata pentru a putea comuta in conditii de siguranta la functionarea pe GPL.
Comutarea se realizeaza doar in cazul in care temperature motorului ajunge la valoarea unei functionari corespunzatoare cu GPL. La bordul autoturismului se afla un comutator la loc vizibil care are rolul de a realiza comutarea cat si a indica nivelul gazului din rezervor.

 

 

Schimbarea

Prin simpla apasare a acestui buton
se alege combustibilul cu care doriti
sa rulati. In cazul in care gazul din rezervor
se termina (presiunea din rampa
de injectoare scade) sistemul comuta automat
pe benzina concomitent cu un semnal acustic.
Dupa realimentare cu GPL acest fenomen dispare.

In cazul in care fenomenul persista inseamna ca sistemul a detectat o eroare in functionarea cu GPL si va trebui sa contactati un service autorizat pentru remediere. GPL ofera economii financiare uriase in comparatie cu benzina. Nu exista temeri pentru acest fapt. Este mai efficient ca economie cu 40-45%. Cel mai bun mod de a calcula economiile este de estima costul carburatiilor pe benzina si GPL la 1000 km parcursi.

 

Expertii SERVICETIM fac totul pentru a face conversia rapid cu maxima seriozitate in executarea lucrarii

GPL este cel mai raspandit carburant alternative pentru autovehicule din Romania producand cu 20% mai putin CO2 decat bezina si de 120 de ori mai putine particule fine decat motorina, in ceea ce priveste emisiile, utilizarea GPL-ului fiind un castigator pentru costuri reduse si mediu.