Schimb Ulei | Service auto din Timisoara - Service Tim

Schimb Ulei

Schimb Ulei

Schimbul de ulei este o operatiune foarte importanta pentru orice motor auto el trebuie inlocuit cu regularitate impreuna cu filtrele de ulei, aer si combustibil la fiecare 10.000 km,sau mai mult, in functie de tipul de motor si producatorul marcii si obligatoriu la 12 luni chiar daca kilometrii nu au fost parcursi.
Uleiul se inlocuieste prin 2 metode: gravitational si prin absorbtie in functie de fisa tehnica a autoturismului, respectiv conditiilor de lucru.

Filtrul de ulei trebuie schimbat obligatoriu odata cu schimbarea uleiului pentru evitarea degradarii rapide a uleiului proaspat inlocuit. Neinlocuirea filtrului de ulei poate duce, de asemenea, la uzura motorului, scaderea presiunii uleiului si la un consum mai mare de combustibil. Pe langa filtrul de ulei se recomanda schimbarea filtrelor de combustibil, de aer si de polen. Inlocuirea uleiului de motor si tuturor filtrelor este obligatorie pentru asigurarea unei protectii optime si a unei longevitati superioare a vehiculului dumneavoastra.

 

SFATURI DUPA SCHIMBAREA ULEIULUI

Se recomanda ca dupa inlocuirea uleiului sa nu fortati motorul, plecand imediat sau turand autovehiculul si trebuie sa asteptati cateva minute pana la pornirea motorului. Pasul urmator este mentinerea motorului la relanti pentru 2-5 minute astfel incat sa se greseze. Dupa 1-2 zile de la realizarea schimbului verificati nivelul uleiului cu ajutorul jojei de ulei.